Als horecaondernemer zijnde, kun je tegenwoordig natuurlijk niet meer achterblijven op sociale media. Wanneer mensen een restaurant willen zoeken, gaan ze naast de website natuurlijk ook kijken op Facebook en Instagram. In deze blogpost geven wij je de beste tips om jouw pagina’s een unieke look te geven.

 1. Maak gebruik van visuele materialen

  – Mensen zijn immers dol op beelden. Hoe ziet het restaurant eruit? Krijg ik te maken met vriendelijk personeel? Wat voor eten en drinken kan ik hier bestellen? Waar kan ik mijn auto parkeren? Vooral Instagram is hier uitermate geschikt voor. Maak af en toe ook leuke video’s!
  – Zorg ervoor dat je gebruik maakt van natuurlijk licht en vaak mensen op de foto hebt. Dat zorgt voor herkenning. Maak je foto’s van gerechten? Vul dan het hele frame met eten. Zo ziet de foto er kunstig en aantrekkelijk uit.
  – Gebruik tevens af en toe emoticons in je bericht om teksten op te vrolijken.

 2. Repost positieve berichten van gasten

  – Zodoende deel je de positieve ervaringen van anderen, wat voor onbekenden belangrijk kan zijn om een mening over je restaurant te vormen.
  – Bovendien geef je mensen die berichten over jouw restaurant posten het idee dat ze gezien worden en iets bijdragen.

 3. Gebruik hashtags en stories

  – Zo word je nog beter vindbaar. Maak bijvoorbeeld een unieke hashtag van (een deel van je) restaurantnaam, zodat gasten deze ook kunnen gebruiken. Wanneer je iets specifieks post, zoek dan een goede hashtag erbij. Post je een foto van sushi, kies dan bijvoorbeeld voor de hashtags #sushi, #Japanese of #sushilover.
  – Stories zijn het perfecte middel om mensen zoveel mogelijk informatie te geven over je restaurant en de actuele gebeurtenissen. Berichten blijven hierin 24 uur zichtbaar, waardoor je volgers niet onnodig overlaadt met veel ‘gewone’ posts. Bovendien kunnen bezoekers van je pagina hierop klikken, waardoor het een actieve interactie is. Het is afhankelijk van het type berichten en de relevantie hoe vaak je iets wilt posten. Dit kun je het best vanuit eigen ervaringen beslissen.

 4. Zorg voor een strakke feed

  – Een feed? Ja, een feed! Het algehele beeld dat mensen hebben wanneer ze over je pagina scrollen. Zorg ervoor dat berichten op elkaar aansluiten en terugkerende elementen bevatten, zodat het aanzicht van je pagina een mooi geheel wordt. Geef je logo en huisstijl hierin weer!

 5. Publiceer af en toe een toffe actie

  – Daardoor hebben mensen ook een relevante reden om je te gaan volgen. Natuurlijk is het leuk om op de hoogte gehouden te worden van allerlei nieuwtjes, maar volgers willen daar soms ook iets voor terug. Bedenk bijvoorbeeld een leuke aanbieding op een speciale dag! Zo zijn ze sneller geneigd terug te komen om een bestelling af te halen of te laten bezorgen.