We zijn er weer bij, en dat is prima! Het Nederlands Elftal heeft zich geplaatst voor het wereldkampioenschap in Qatar van volgend jaar. De laatste keer is alweer acht jaar geleden, en dus mogen we daar hartstikke blij mee zijn. Het is geen geheim dat we bij Bezorgland.nl groot voetbalfans zijn, en dus vinden we dit wel de aandacht waard. We gingen voor je op zoek naar de beste culinaire hoogtepuntjes van de andere landen die zich al wisten te kwalificeren! Ga je met ons mee op reis?

Brazilië

Het Braziliaans voetbalelftal is het enige ter wereld dat tot nu toe bij ieder wereldkampioenschap aanwezig was. Ze wonnen het toernooi al vijf keer, waarmee ze de trotse recordkampioen zijn. Waar ze ook zeker trots op mogen zijn is hun beroemde feijoada. Dat is een uit Rio afkomstige stoofpot van allerlei soorten vlees en bonen. Het wordt vaak samen met verschillende soorten groenten, rijst en fruit geserveerd. Door de vele kommetjes en schaaltjes die dan op tafel staan, lijkt het wel een beetje op Spaanse tapas! Echter is het hier wel de bedoeling dat je de ingrediënten samenvoegt op je bord en het dan opeet.

Denemarken

De Denen waren er slechts vier keer eerder bij, met als hoogtepunt de kwartfinale in 1998. Zes jaar daarvoor wonnen ze al eens geheel onverwacht het EK. Bondscoach Kasper Hjulmand mag volgend jaar weer met een uitstekende groep voetballers op pad. Als we aan Deens eten denken, komt uiteraard meteen de knäckebröd naar boven. Natuurlijk bevat de Deense keuken veel meer dan dat. De ‘Nordic kitchen’ staat bekend om de combinatie van verse seizoensgroenten, vis en vlees. Je mag bij een bezoek aan Kopenhagen absoluut niet vergeten om een Deense hotdog te bestellen, want die is veel specialer dan je zal verwachten. Ze doen er onder meer uitjes, augurken en drie soorten saus bij!

Servië

Ze wonnen afgelopen week met trots van Portugal, en wisten zich daarmee voor de derde keer als Servië te plaatsen voor het WK. Voorheen gebeurde dat al regelmatig als Joegoslavië of Servië en Montenegro. De Serviërs staan vooral bekend om hun gastvrijheid. Hier kun je bij wijze van spreken zo aanschuiven bij een lokaal gezin voor een uitgebreid diner. De Servische keuken is in wezen een samenvoeging van westerse en oosterse gebruiken. De grond is er zeer vruchtbaar, en dus wordt er ook rijkelijk gebruik gemaakt van de vele soorten groenten en fruit die er te verkrijgen zijn. Behalve dat zijn vlees van de grill en kaas belangrijke ingrediënten voor een Servische maaltijd.

België

Onze zuiderburen mogen natuurlijk ook niet ontbreken op het WK. Ze plaatsten zich ongeslagen voor het toernooi. De ‘gouden generatie’ loopt op zijn einde, en dus is dit waarschijnlijk de laatste kans voor groots succes voor de Belgen. Succes in de keuken is er eigenlijk altijd al geweest. Wat dacht je van de typische Vlaamse frieten, moules frites of Gentse waterzooi. Uiteraard staat België ook bekend om hun speciaalbieren, chocolade en diverse soorten dessertkaas.

In totaal kwalificeerden zich de afgelopen tijd nog negen andere landen uit Europa en Zuid-Amerika voor het toernooi. Zo zijn naast de bovengenoemden en gastland Qatar ook Argentinië, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Zwitserland en Kroatië al zeker van een plaats. De kwalificatie bij de andere werelddelen is nog in volle gang. Ben je er nog niet uit wat je vanavond wilt eten? Neem dan eens een kijkje op onze website of app. Daar krijg je een uitgebreid overzicht van de aangesloten restaurants bij jou in de buurt. Wie weet kun je wel een gerecht bestellen uit de keukens die we zojuist hebben benoemd. Geef je adres aan ons door en we staan binnen een mum van tijd met jouw verse maaltijd voor de deur. Je kunt tegenwoordig ook eenvoudig een groepsbestelling plaatsen! Dek jij de tafel? Dan bezorgen wij het eten!