Sinds 2000 helpt Federico Sulcis zijn vader in pizzeria Villacidro. Zij zijn vanuit het gelijknamige Italiaanse dorpje naar Nederland gekomen. Het restaurant is momenteel gevestigd aan de rand van Leeuwarden, maar toch dicht bij het centrum. In dit sfeervolle restaurantje kun je voornamelijk pizza’s en lasagne krijgen, maar dé specialiteit van het huis is de pizza carbonara speciaal. Al ruim anderhalf jaar zijn zij een trouwe partner van Bezorgland.nl.

Ervaring en grote kennissenkring

Het concept van Villacidro betrekt zich voornamelijk op afhalen en bezorgen, maar eten in het restaurant kan ook. Federico vertelde dat hun ervaring en grote kennissenkring hen onderscheidt van anderen. Zijn vader zit al veertig jaar in het vak, waaronder twintig jaar voor zichzelf. “Al die ervaring en klanten heeft hij meegenomen naar zijn eigen zaak en dat onderscheidt hem van anderen. Men kent niet alleen de pizzeria, maar ook ons persoonlijk.”

Vanaf het begin tevreden

Vlak na de oprichting van Bezorgland.nl werken beide partijen al samen. Het restaurant was getipt door een vaste klant en ze hebben gelijk contact gezocht met Bezorgland.nl. Binnen twee weken was alles geregeld. De website kwam online en de menukaart was klaar. Van begin af aan waren zij al tevreden, over zowel de samenwerking als het verloop van het contact. Federico: “Als ik contact wil zoeken, kan ik dat via WhatsApp doen. Ik krijg dan binnen enkele seconden een reactie terug, alsof het een vriend van je is.” Buiten het contact en de samenwerking gaf hij aan dat, het feit dat Bezorgland.nl veel voordeliger is dan concurrenten, natuurlijk ook meespeelt. “Elke bestelling bij ons is bij hun verdiensten, de ene hand wast de ander. Ik hoop dat Bezorgland.nl op een dag net zo groot zal worden als de grote concurrent.”

“Elke klant die via Bezorgland.nl bestelt, is een besparing voor ons. Wij hopen dat Bezorgland.nl net zo groot kan worden als de concurrent.”

Enorme drukte door coronacrisis

Omdat Villacidro al langer gebruik maakt van afhalen en bezorgen, kwamen er ook tijdens de coronacrisis veel meer bestellingen binnen. Dit komt omdat zij geen extra inkopen hoefden te doen om te kunnen bezorgen en al vijf bezorgauto’s hadden staan. Oftewel, zij hebben niet hoeven investeren om te bezorgen. “Wij zijn al twintig jaar open en ik kan met zekerheid zeggen dat het een vreselijk jaar is voor iedereen, maar zakelijk is dit het beste jaar ooit voor ons.”

Ontdek meer in onderstaande video.