Als horecaondernemer met een bezorgfunctie wil je natuurlijk dat de maaltijd warm en op tijd aankomt bij de klant. Dat behoort immers tot de service en de afspraak, en daar betalen mensen dan ook terecht voor. Echter komt het steeds vaker voor dat bezorgers, omdat ze onder deze tijdsdruk staan, onverhoopt een gevaar vormen in het verkeer. Een belangrijk punt om aandacht aan te schenken, vooral als deze maand de klok achteruit gaat en de donkere maanden er weer aan komen.

Vaak tijdens avonddrukte onderweg

Helaas is het een feit dat maaltijdbezorgers bijna zes keer zo vaak bij verkeersongelukken betrokken raken dan andere bestuurders. Over het algemeen worden de meeste bestellingen rond de avondspits geplaatst, precies op het moment dat het vanzelfsprekend zeer druk is op de weg. Wanneer het eten op kwetsbare vervoersmiddelen als (elektrische) fietsen of scooters wordt bezorgd, kan dat voor gevaarlijke momenten zorgen.

Probeer de tijdsdruk te verlagen

Experts stellen dat het idee dat maaltijdbezorgers hebben om te moeten racen om het eten zo snel mogelijk bij de klant te krijgen, gauw voorbij moet zijn. Daarmee wordt mogelijk al een hoop gevaar bespaard. Betaal het salaris van bezorgers bijvoorbeeld per uur, in plaats van per bezorgde bestelling. Zo wordt de tijdsdruk verlaagd. Het is begrijpelijk dat de snelheid van de bezorging voor een hogere klantbeoordeling zorgt, maar deze snelheid kan beter tijdens de bereiding worden gewonnen dan onderweg. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de maaltijd bij vertrek al voor de bezorger klaarstaat, en hij of zij deze dus niet meer hoeft in te pakken. Ook is het verstandig om de route vooraf goed uit te stippelen, zodat dit niet meer onderweg op de telefoon of welk communicatiemiddel dan ook hoeft te gebeuren. Daarnaast is het gebruik van de juiste verlichting onderweg natuurlijk een vereiste. Zo ben je beter zichtbaar in het verkeer wanneer het donker is.

Beloon goed rijgedrag

Sommige restaurants en bezorgdiensten bieden hun personeel speciale verkeerstrainingen aan. En dan komen natuurlijk altijd nog de noemenswaardige clichés en open deuren aan bod. Houd je aan de snelheid, stop voor een rood licht, vertoon geen roekeloos rijgedrag, kijk goed uit et cetera. Regels die jongvolwassen bezorgers heus wel kennen, maar niet altijd gehoorzamen. Daarom is het belangrijk om bezorgers te onthaasten en ze eventueel te belonen voor goed rijgedrag. Veiligheid staat tenslotte bij iedereen voorop, ook bij de klant.