Het duurt weliswaar nog even, maar met december in het verschiet breekt er een drukke periode aan voor de horeca. Niet alleen omdat mensen dan vaker gezellig samen uit eten gaan, maar ook omdat het aantal bezorgbestellingen dan relatief snel stijgt. We willen er uiteraard altijd samen iets moois van maken, en dus geeft Bezorgland.nl je aantal handige tips voor de winterdrukte! Of het nou Sinterklaas, Kerst of Oud en Nieuw is!

Creëer allereerst een gezellige sfeer

December is meestal een koude, maar vooral ook gezellige maand. Vele straten en stadscentra zijn dan versierd met lichtjes, kerstbomen en allerlei andere decoraties. Dat straalt warmte en verbondenheid uit. Wanneer je het leuk vindt en het ook bij je restaurant vindt passen, kun je natuurlijk altijd voor een leuke aankleding van je zaak kiezen. Zo straal je uit dat je zeker in de wintermaanden altijd een gezellige sfeer probeert te creëren!

Geef iets weg en laat klanten zien dat je ze waardeert

De feestdagen staan symbool voor cadeautjes en geschenken. Daardoor is het dus niet geheel verrassend dat de meeste huishoudens ietwat op hun uitgaven gaan letten. Probeer hier op in te spelen door leuke kortingen en deals aan te bieden. Je creëert daarmee een win-winsituatie: jij haalt mogelijk meer bestellingen binnen, terwijl de klant kosten bespaart. Bovendien zou je, wanneer een klant ervoor kiest om bij jou te bestellen, een persoonlijk bedankje kunnen sturen. Via de mail, of als boodschap bij de bestelling. Zo laat je zien dat je de klant waardeert en voelt hij/zij zich sneller geneigd om in de toekomst nog een keer bij jouw restaurant te bestellen.

Geniet vooral ook zelf van de feestdagen!

Uiteraard moeten ook je werknemers en jijzelf genieten van de feestdagen, met vrienden en familie. Wanneer je ervoor kiest om je openingstijden hierop aan te passen, kun je altijd contact opnemen met de klantenservice van Bezorgland.nl (085-7828123). Communiceer dit uiteraard ook tijdig met je klantenkring, zodat zij niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Mocht je nou tips willen voor het optimaliseren van je sociale mediakanalen, dan kun je altijd een kijkje nemen op deze door ons eerder gepubliceerde blogpost. Daarin geven we je handige tips waar je mogelijk zelf nog niet aan had gedacht!

Verlaag de tijdsdruk voor bezorgers

En, last but not least: de veiligheid van de toppers op de bezorgfiets/-scooter of in de auto. Dat is wellicht het belangrijkste punt van aandacht. Het komt helaas namelijk steeds vaker voor dat maaltijdbezorgers onverhoopt een gevaar vormen in het verkeer. Vaak omdat ze onder tijdsdruk staan. Zorg er daardoor voor dat die tijdsdruk minimaal wordt. Extra informatie daarover vind je hier. Bij Bezorgland.nl kijken we in ieder geval uit naar een bijzondere periode, waarin we samen kunnen genieten van de gezelligheid en allerlei heerlijke gerechten!