Het betere zomerweer is in aantocht! Het perfecte moment voor een gezellige barbecue met familie, vrienden of buurtgenoten. De één gebruikt een barbecue op gas, de ander gaat liever voor een elektrische of eentje op houtskool. Wanneer je samen een tuinfeestje organiseert, is een goede voorbereiding natuurlijk een must! Bezorgland.nl geeft je de beste tips, zodat het deze zomer bij jou aan niets ontbreekt.

Voor een ieder wat wils

Allereerst is het natuurlijk van belang te bepalen wat voor barbecue je gaat organiseren en hoeveel mensen je verwacht. Bij een Amerikaans barbecuefeest neemt iedere gast zijn of haar favoriete vleessoort, salade, sauzen of brood mee. Zo is er voor een ieder wat wils. Wanneer je liever zelf de handen uit de mouwen steekt, kun je overwegen om dat als traktatie te doen of de kosten te delen. Houd dan rekening met een gemiddelde prijs van ongeveer vijf tot tien euro per persoon. Echter ligt het er natuurlijk maar net aan hoe groots je uitpakt! Ga je deze keer voor een braadworst en een hamburger, of lijkt de zalm en de biefstuk je toch iets aantrekkelijker? Als je met een wat kleinere groep gaat barbecueën, is het wat aannemelijker om specialere stukken vlees en vis in te slaan.

De perfecte voorbereiding

Zorg ervoor dat de barbecue vooraf is ingevet met wat olie. Daarmee voorkom je dat het vlees blijft plakken en zodoende onnodig aanbrandt. Als je ervoor kiest om meerdere barbecues tegelijkertijd aan te zetten, kun je bijvoorbeeld de ene als echte bak- en braadplek gebruiken en de andere als warmhoudplaat te reserveren. Uiteraard is het belangrijk om te kijken of de barbecue op de goede temperatuur afgesteld staat en te controleren of het vlees gaar genoeg is om te eten.

Houd rekening met het weer

Wanneer je in Nederland woont, weet je dat je nooit helemaal zeker bent van lekker barbecueweer. Houd van tevoren dus goed de weersvoorspelling in de gaten. Zo kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om onder een overkapping te gaan zitten wanneer het regent, of een parasol op te zetten als de zon fel schijnt. Ook de windrichting is belangrijk bij het organiseren van een leuke barbecue. Je wilt tenslotte niet dat je gasten in een grote rookwalm zitten en bij thuiskomst de kleren regelrecht in de wasmand moeten gooien.

Online barbecuegerechten bestellen bij Bezorgland.nl

En, natuurlijk het belangrijkste, zorg ervoor dat je geniet en plezier hebt! Wat gezellige zomermuziek op de achtergrond en leuke sfeerverlichting maakt al een heel verschil. Je kunt zelfs een speciaal thema bedenken, om de avond een ludieke tint te geven. Als je deze keer geen zin hebt om zelf het vlees te bereiden, kun je natuurlijk altijd bij Bezorgland.nl terecht. Wij staan op ieder gewenst moment van de dag voor je klaar met de lekkerste grill- en barbecuegerechten, ook bij jou in de buurt! Dek jij de tafel? Dan bezorgen wij het eten!