Wie wel eens in Emmen komt, ontkomt niet aan de naam van Restaurant De Kamer. Je kunt op verschillende plekken in de stad eten, maar de locatie die dit al bijna dertig jaar bestaande bedrijf kent, is uniek. Gevestigd in een monumentale boerderij uit 1864, maakt Peter-Paul Grimme samen met zijn team elke dag de lekkerste gerechten uit de Franse en Nederlandse keuken voor u klaar. Wij gingen met de trotse eigenaar in gesprek.

 • Restaurantnaam

  Restaurant De Kamer

 • Plaats

  Emmen

 • Type bedrijf

  Lunch en diner

 • Gevestigd sinds

  1994

 • Aantal medewerkers

  25

 • Partner sinds

  2020

Al bijna dertig jaar een familiebedrijf

Ten eerste is het feit dat Restaurant De Kamer een familiebedrijf is, best noemenswaardig. Peter-Paul: “Mijn vader is het restaurant in 1994 gestart. Ik heb het zo’n twaalf jaar geleden van hem overgenomen. Ik doe het werk iedere dag met veel plezier. Het contact met de klanten is voor mij daarbij de grootste motivator. Samen een feestje bouwen en het zo lekker en mooi mogelijk maken. Daar draait het bij ons om.”

Monumentale boerderij in het centrum van de stad

Die inmiddels eeuwenoude boerderij dus, midden in het centrum van Emmen die vroeger fungeerde als oudheidkamer. Recht tegenover de Grote Kerk, aan het Horecaplein en naast het Gemeentehuis. Idealer kun je het als horecaondernemer in Emmen eigenlijk niet treffen. “Dat is inderdaad wel iets waar wij zeer trots op zijn”, aldus Peter-Paul. Echter is de boerderij in 2006 gedeeltelijk afgebrand, waarna slechts een deel intact bleef. In 2017 kwam er een grote renovatie, toen ook de Bakker Bart zich in het pand vestigde. “We hebben zelfs nog een echte bedstee. Sommige buitenlandse gasten vinden dat helemaal geweldig om te zien. Mensen kunnen bij ons tijdens de lunch en het diner à la carte eten, en we staan ook bekend om het traditionele driegangenmenu. De vlees- en visgerechten behoren daarbij tot onze absolute specialiteiten. Een heerlijke heilbotfilet of een goede tournedos bijvoorbeeld. We zijn veel bezig om de gerechten zo biologisch en ecologisch mogelijk aan te bieden.”

Samenwerking met Bezorgland.nl

Peter-Paul hoorde al eens van Bezorgland.nl, en heeft in de herfst van vorig jaar besloten om ook zijn restaurant bij het platform aan te sluiten. “Bezorgland.nl komt uit de regio, en ik ken de eigenaren inmiddels persoonlijk goed. Dan ontwikkel je een gunfactor. Als er iets onverhoopt niet goed doorkomt, word ik meteen op de hoogte gesteld. Samen met het voor mij financiële voordeel, zorgt dat alles voor een goede samenwerking. Ik kan niet anders zeggen dan dat. Ze zijn gewoon heel schappelijk.”

Eten bestellen bij Restaurant De Kamer

Wil je online eten bestellen bij Restaurant De Kamer? Via onze website of app bestel je gemakkelijk en snel. Binnen een mum van tijd wordt je maaltijd dan warm en vers aan de deur geleverd. Ga je deze keer voor een heerlijk lunchgerecht, of toch het driegangenmenu? Dek jij de tafel? Dan bezorgen wij het eten!