Het zal u vast niet zijn ontgaan dat de winterperiode aanbreekt. Als dat niet aan de gezellige sfeer te merken valt, dan wel aan het steeds kouder wordende weer. Om wat op te warmen is het natuurlijk heerlijk om af en toe een warme drank te nemen. Een kop thee of koffie is daarbij zeer voordehand liggend, maar misschien is één van de volgende dranken wel een veel lekkerdere optie. Bezorgland.nl zette een aantal populaire (internationale) toppers voor je op een rijtje.

Chocolademelk

De chocolademelk is een in ons land veel gedronken variant. Vaak warm geserveerd met een flinke toet slagroom. Melk, suiker en cacaopoeder worden vermengd tot een bruin goedje. Daar wordt officieel gezien koemelk voor gebruikt, met een vetgehalte van ongeveer 2,5%. De Azteken dronken dit al zo’n 1400 jaar voor Christus. Het kwam in de zestiende eeuw ook onder de aandacht in Europa, en werd in die jaren vooral als medicijn voor lever- en maagziekten gebruikt. Tegenwoordig weten we natuurlijk wel beter en is het als lekkernij overal wel te verkrijgen. Uiteraard mag een kop warme chocolademelk ook niet ontbreken bij een koek-en-zopietent langs de schaatsbaan.

Glühwein

De glühwein, letterlijk vertaald als gloeiwijn, wordt vooral in het midden van Europa gedronken. Rode of witte wijn wordt verwarmd in een grote ketel, waarna er kruiden als kaneel, kruidnagel en steranijs aan worden toegevoegd. Het wordt niet gekookt, omdat anders de alcohol die in de wijn zit verdampt. Vele Weihnachtsmarkten staan bekend om hun kraampjes met glühwein. Deze worden verkocht in een mok met daarop de stadsnaam en het jaartal van de markt. Men neemt die dan tegen een kleine vergoeding mee naar huis als souvenirtje. In Nederland wordt tijdens de Sinterklaastijd ook glühwein gedronken, al noemen we het dan bisschopswijn.

Irish coffee

Voor wie van koffie houdt, is de Irish coffee misschien een aangename opwarmer. De drank, die bestaat uit een mix van Ierse whisky, koffie en room, werd volgens de verhalen in 1942 door de Ier Joe Sheridan op het vliegveld verkocht aan vermoeide passagiers om hen ietwat op te peppen. Toen een Braziliaan aan hem vroeg wat het eigenlijk was, zei hij: “This is Irish coffee, my friend.” Het werd eerst in bekers geserveerd, waarna pas in de jaren ’70 de klassieke glazen hun intrede deden. Wanneer je wel eens een Irish coffee hebt gedronken, kun je ze herkennen aan hun ietwat kleine staander, het daarbij behorend oor en de authentiek gebolde hals. Hierbij wordt geen lepel geserveerd, omdat de koffie en room niet vermengd mogen raken. Het is daarom ook gebruikelijk om eerst wat basterdsuiker in het glas te doen, vervolgens de whisky erover te gieten, en daarna de koffie. De room als laatst, omdat die tot aan de rand en op de koffie moet blijven liggen. Bij de ultieme smaaksensatie wordt de koffie onder de room vandaan gedronken.

Bij Bezorgland.nl bestel je natuurlijk de lekkerste gerechten, maar ook steeds vaker je favoriete (warme) dranken. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de horecazaken bij jou in de buurt! Het enige wat je hoeft te doen is via onze website of app je adres in te vullen en door te geven waar je zin in hebt. Binnen een mum van tijd wordt al het lekkers gewoon aan je deur bezorgd. Je kunt tegenwoordig ook gemakkelijk en snel een groepsbestelling plaatsen wanneer je met wat meer mensen bent. Ideaal, toch?