Als je thuis op de bank zit en spareribs hebt besteld, kun je natuurlijk lekker ongegeneerd genieten. Met je handen eten en een beetje knoeien is dan geen enkel probleem, want niemand houdt je tegen. In een restaurant wil je je uiteraard gedragen volgens de algemene eetregels. Maar hoe kun je eigenlijk ‘netjes’ spareribs eten? Bezorgland.nl ontneemt je alle vragen en zorgen, dus ook deze!

Uit de oven of vers van de grill

De klassieke spareribs bevatten meestal tussen de tien en vijftien botten, vaak verdeeld in stukken van drie. Of je ze nu lekker gegaard uit de oven wilt hebben, of geroosterd op de grill. De ietwat zoete marinade maakt het natuurlijk helemaal af. Velen denken dat de spareribs van de koe komen, maar de meeste restaurants serveren de ribben van varkens. Bovendien worden ribbetjes van de koe ook shortribs genoemd.

Wat wordt algemeen geaccepteerd?

Maar hoe eet je ze dan? We kunnen je geruststellen, want je mag spareribs áltijd met je handen eten. Ja, ook als je in een driesterrenrestaurant zit. Vind je het toch fijner om met mes en vork te eten, dan is dat echt niet ongewoon. Je doet mensen die een hekel hebben aan kluivende gasten bovendien daar een groot plezier mee. Voor sommigen vergaat zelfs hun eetlust als ze mensen zien happen in die overheerlijke spareribs. Maar goed, het ligt er uiteraard ook maar net aan hoe barbaars je ermee omgaat. We hebben wat betreft het eten natuurlijk nog wel enige normen en waarden aangeleerd van onze ouders.

En bij gevogelte?

Echter, bij gevogelte gelden deze aannames niet. De kans zit er dik in dat je je kippenpoten ook gewoon lekker met je handen opeet. Bij fastfoodketens is dat ook echt geen probleem, maar wanneer je even chique gaat dineren wordt het minder op prijs gesteld. Dan wordt er van je verwacht dat je de kip, kalkoen of eend keurig met mes en vork opeet. Pas wanneer het vlees er niet meer met het bestek afgehaald kan worden, mag je met je handen eten. Het is tenslotte zonde om vlees wat nog prima opgegeten kan worden, weg te gooien.

Online spareribs bestellen bij Bezorgland.nl!

Bij Bezorgland.nl bestel je je favoriete spareribs of kippenpoten natuurlijk altijd gemakkelijk en snel online. Of je nu op je werk zit, of na een lange schooldag thuiskomt. We staan op ieder gewenst moment van de dag voor je klaar. Geef je adres aan ons door, en binnen een mum van tijd wordt jouw maaltijd vers en warm aan de deur geleverd. Dek jij de tafel? Dan bezorgen wij het eten!