Denk je aan Surinaams eten, dan denk je al gauw aan roti. Bij Warung Kromo in Den Haag kun je terecht voor de beste van de stad. Op een steenworpafstand van Paleis Noordeinde en het Binnenhof maakt Hedia Frijters (53) samen met haar man Robert en hun team al meer dan twintig jaar de lekkerste Surinaams-Javaanse gerechten voor je klaar. Hoog tijd om eens meer te weten te komen over het eethuis in het centrum van de stad!

 • Restaurantnaam

  Warung Kromo

 • Plaats

  Den Haag

 • Type bedrijf

  Surinaams/Javaans

 • Gevestigd sinds

  2001

 • Aantal medewerkers

  14

 • Partner sinds

  2020

Roti zeer populair bij Hagenezen

We zeggen inderdaad eethuis, want ‘warung’ is de letterlijke vertaling daarvan. Warung Kromo biedt plaats voor zo’n dertig personen. Bij Hedia en Robert is iedereen welkom. Best noemenswaardig is het feit dat ze qua klantenkring meer Nederlanders dan echte Surinamers aanspreken. “Ongeveer driekwart van mijn klanten is inderdaad gewoon de gemiddelde Hollander. Niet gek, want wanneer je het over roti hebt, verschilt dat niet veel van de traditionele aardappels, vlees en groenten. Maar dan met een soort pannenkoek erbij. Bovendien is het Surinaamse eten al aardig ingeburgerd in Den Haag”

Passie voor Surinaams-Javaanse keuken

De passie voor het bereiden van Surinaams-Javaanse gerechten is groot bij de familie Frijters. Robert komt er namelijk oorspronkelijk vandaan. Hedia: “Dat verveelt na twintig jaar nog steeds niet. We maken de gerechten met alle liefde van de wereld en willen mensen dan ook echt blij maken. Dat motiveert ons in ons werk. We hebben vijf bezorgers die door weer en wind en met regen, hagel of sneeuw gewoon de gerechten door de hele stad bezorgen. Dat gebeurt meestal met de fiets of met de scooter, want een auto is niet heel praktisch in de drukke binnenstad.” Ondanks dat de roti de echte specialiteit van het huis is, houdt het daar zeker niet op. “Onze saoto soep doet het ook heel erg goed. Dat is een Javaanse soep met kip, taugé en uitjes. Een beetje rijst en ei erbij, en je hebt een heerlijke maaltijd. Zeker een aanrader! Ook mensen die vegetarisch eten, kunnen altijd bij ons terecht. Voor een gado gado of een tahoe tjampoor bijvoorbeeld. We merken wel dat de vraag daarnaar steeds groter wordt. Zo gebruikten we vroeger maar een paar pakjes tao en tempé, nu bijna het dubbele. We proberen altijd onszelf te verbeteren. Mede door een goede mond-tot-mondreclame wordt dat gerealiseerd, en daar zijn we trots op. Helaas is de president nog niet bij ons wezen eten. Dat moet altijd nog een keer gebeuren, haha!”

Overtuigd van Bezorglands idee

Vorig jaar sloot ook Warung Kromo zich aan bij het platform van Bezorgland.nl. Hedia: “Zij staan op ieder moment klaar voor de ondernemer. Toen ik met de heren in gesprek ging, overtuigden ze mij direct van hun idee. Een voorbeeldje: toen het in de afgelopen winterperiode zo hard sneeuwde, belde ik om te zeggen dat we even een tijdje niet konden bezorgen. Ik werd meteen geholpen, en moest het maar zeggen wanneer we weer verder konden. Er is administratief ook vrijwel nooit iets aan de hand. Wanneer zich wel iets voordoet, word ik netjes gebeld en hebben ze meteen een oplossing. Die service en onderlinge verstandhouding vind ik mooi. Dat zie je niet overal. Ik probeer mijn klanten dan ook echt te bewegen om via Bezorgland.nl te bestellen, want buiten hetgeen wat ik net heb genoemd, scheelt het mij financieel gezien natuurlijk ook een hoop.”

Eten bestellen bij Warung Kromo in Den Haag

Heb je zin gekregen in roti, of een heerlijke saoto soep? Via onze website of app bestel je eenvoudig en snel bij Warung Kromo in Den Haag. Binnen een mum van tijd wordt jouw maaltijd dan warm en vers aan de deur geleverd. Dek jij de tafel? Dan bezorgen wij het eten!