De tijden van social distancing hebben er het afgelopen jaar flink ingehakt, vooral ook in de horeca. Gelukkig is er dankzij vaccinatie weer veel meer mogelijk. Echter zijn er nog steeds enige beperkingen. We sommen de meest recente maatregelen even voor je op en geven tips voor in je eigen zaak!

Vaste zitplaats op 1,5 meter

Allereerst moeten alle gasten nog steeds 1,5 meter afstand houden van elkaar, tenzij er kuchschermen zijn geplaatst. Er is geen maximaal aantal personen vastgesteld, maar iedereen is wel verplicht een vaste zitplaats te hebben. Of dat nu aan een tafeltje of aan de bar is. Na een bezoek moet iedere plek weer gedesinfecteerd worden. Het is daarom verstandig om niet al te veel spullen op tafel te plaatsen, zodat je daarmee tijd en moeite bespaart in het schoonmaken. Iedere horecagelegenheid is verplicht gasten te vragen zich te registreren en vooraf een gezondheidscheck te doen. Let op: zij mogen dit te allen tijde weigeren. De mondkapjesplicht geldt niet langer meer.

Veranderde openingstijden en geen entertainment

Doordat de besmettingscijfers in de eerste weken van juli enorm opliepen, zijn sommige maatregelen door het kabinet toch enigszins teruggedraaid. Daardoor mag uw zaak geopend zijn van zes uur ’s ochtends tot twaalf uur ’s nachts. Daarbij is helaas geen entertainment in welke vorm dan ook toegestaan. Denk bijvoorbeeld aan live muziek of beeldschermen met sportwedstrijden.

Afhalen en bezorgen altijd mogelijk

De reguliere openingstijden voor afhalen en bezorgen blijven wel in stand. Het is dus altijd mogelijk om een bestelling te bezorgen of door klanten te laten afhalen. Neem daarbij natuurlijk wel de maatregelen in acht. We hopen uiteraard dat er binnenkort nog meer mogelijk is!