We krijgen bij Bezorgland.nl vaak nieuwe aanmeldingen van restaurants die zich willen aansluiten bij ons platform. Daar zijn we natuurlijk hartstikke blij mee! Zo kunnen we samen verandering in de wereld van maaltijdbezorging realiseren. We geven onze partners dan ook graag tips op allerlei gebieden. Het verpakken van eten en drinken bijvoorbeeld, dat is natuurlijk een belangrijk onderdeel van het bezorgproces. Zo kun je namelijk materiaal besparen op manieren waar je misschien nog niet aan had gedacht.

Gebruik zo min mogelijk plastic en vraag klanten naar hun behoeften

Allereerst is het tasje waarin de maaltijden worden bezorgd een belangrijk onderdeel. Niet alleen praktisch, maar ook qua uitstraling. Het is verstandig om in plaats van een plastic tasje, een papieren exemplaar te gebruiken. Ten eerste is het milieuvriendelijk en ten tweede kun je de maaltijdboxen rechtop in de tas zetten. Vaak worden er extra dingen bij de maaltijd gevoegd, zoals sauszakjes of bestek. Vraag aan de klant of ze die daadwerkelijk nodig hebben of niet. Mocht dat niet het geval zijn, dan bespaar je materialen op een slimme manier. De meeste mensen gebruiken namelijk gewoon bestek uit hun eigen lade, of willen misschien liever geen saus bij hun eten.

Wat is nodig en wat niet?

Daarnaast kun je ervoor kiezen om de maaltijden in speciale 3-vaksboxen te bezorgen. Zo zorg je ervoor dat eten dat gescheiden dient te worden, zoals salade en friet of vlees en puree, op zijn plek blijft en niet met elkaar vermengd raakt. Gebruik om diezelfde reden ook niet te grote bakjes of zakjes voor het eten. Vaak worden maaltijden voor de zekerheid nog extra verpakt met papier of folie. Het is goed om je af te vragen of dat wel echt nodig is. Vetvrij papier is in ieder geval wel een goede optie, mocht je toch papier nodig hebben.

Fysieke menukaart niet noodzakelijk bij online bestelling

Wanneer mensen jouw restaurant op het internet hebben gevonden, kun je er vanuit gaan dat ze ook de menukaart weten te vinden. Het is dan dus niet meer per se noodzakelijk om een fysieke menukaart bij de bestelling te voegen. Neem ook eens een kijkje op deze eerder door ons gepubliceerde blogpost, waarin we tips geven voor wanneer je met je restaurant op de meer vegetarische en duurzamere toer wilt.