Waarschijnlijk heb je als horecaondernemer wel eens overwogen om vegetarische gerechten aan je menukaart toe te voegen. Of misschien heb je die al, maar wil je toch een stapje extra doen voor de vegetarische gast. Het aantal vegetariërs en flexitariërs (mensen die minder vlees proberen te eten) groeit gestaag. Het is altijd een goed om mee te gaan met de laatste trends en ontwikkelingen en daarover na te denken. Bezorgland.nl geeft je een aantal tips voor wanneer je met je restaurant op de meer vegetarische toer wilt!

Werk mee aan een duurzamere wereld

Groenten zijn zeer veelzijdig. Je kunt je gerechten zo lekker en origineel maken als je zelf wilt met bijvoorbeeld paprika, snijbonen, broccoli of een verse salade. Wanneer je de klant vegetarisch eten aanbiedt, help je bovendien mee aan de bescherming van dieren en het milieu. Daarnaast draagt het eten van meer groente en fruit natuurlijk bij aan een gezondere levensstijl, en dat is zoals je weet zeer belangrijk om je fitter te voelen. Iets wat de meeste gasten zullen waarderen.

Kwalificeer vegetarische gerechten niet per se als zodanig

Uiteraard moet dan in sommige gevallen ook de menukaart her en der worden aangepast. Veel restaurants gaan hier de fout in om vegetarische gerechten ook echt als dusdanig te kwalificeren in het assortiment. Waarom zou je deze niet juist bovenaan zetten? Het is veel aansprekender om een vegetarische burger te benoemen als bijvoorbeeld ‘burger van bonen en tofoe’ en vooral op de smaak in te spelen. Daarmee dek je de lading van het vegetarische etiket. Ook voor mensen die eigenlijk niet bewust vegetariër zijn of willen zijn. Richt je daarbij ook op het vertellen van een eventueel verhaal bij de gerechten. Komen de aardbeien bijvoorbeeld uit eigen tuin, of de eieren van een boerderij uit de buurt?

Ten tweede is het belangrijk om op ieder gewenst moment van de dag vegetarische maaltijden en hapjes aan te bieden. Dus zowel tijdens het ontbijt en de lunch, als de borrel en het diner. Daardoor creëer je een bredere keuzemogelijkheid en zijn mensen gauwer geneigd om naar jouw zaak te komen. Ieder restaurant of café heeft een karakteristiek aanbod. Ga hierover eens in gesprek met de chef-kok en andere werknemers, en ontdek wat zij van het meer vegetarische idee vinden. Zij zijn tenslotte het visitekaartje van je bedrijf.

Toon ook buiten de keuken bewustwording

Zorg voor een aantrekkelijke presentatie van de vegetarische gerechten. Dat beweegt klanten om sneller te bestellen. Je kunt tevens overwegen een natuurlijkere sfeer in het restaurant aan te brengen, door bijvoorbeeld meer planten in de zaak te plaatsen en duurzame meubelen te gebruiken. Pak voor het bezorgen bijvoorbeeld eens de fiets in plaats van de auto of de scooter. Zo laat je zien dat je, ook buiten de keuken, bewust met het milieu bezig bent. Uiteraard is het van belang om hierin niet te overdrijven.

Draag je nieuwe aanbod uit

Als laatste moet je er natuurlijk voor zorgen dat gasten ook wel degelijk van het nieuwe of verbrede aanbod op de hoogte zijn. Dat zal bij vaste gasten niet zo moeilijk zijn, maar iedere horecaondernemer wil uiteraard ook nieuwe gasten aantrekken. Een aantrekkelijke presentatie van je restaurant, zowel fysiek als op sociale media, kan daaraan bijdragen. Kijk voor meer ideeën eens naar onze blogpost met tips voor je online kanalen!

Online vegetarische gerechten bestellen

Natuurlijk zijn er al veel restaurants die een behoorlijk aanbod aan vegetarische gerechten hebben, waaronder ook bij jou in de buurt! Neem via onderstaande link eens een kijkje op onze website. Binnen een mum van tijd wordt jouw maaltijd vers en warm aan de deur geleverd. Dek jij de tafel? Dan bezorgen wij het eten!