Vele restaurants in het centrum van Emmen zullen waarschijnlijk jaloers zijn op de plek en de uitstraling van deze cafetaria annex ijssalon. Friterie Emmen is sinds 2014 namelijk gevestigd aan het Raadhuisplein, tussen het Mondriaanplein en het Marktplein en recht tegenover het gemeentehuis. Op een zomerdag één van de zonnigste en meest bezochte plekken van de stad, met Wildlands Adventure Zoo als absolute hoogtepunt. Een interview met eigenaar Gerjan Lindeboom (51): over zijn zelf opgerichte bedrijf, de absolute specialiteiten van het huis en de succesvolle samenwerking met Bezorgland.nl.

 • Restaurantnaam

  Friterie Emmen

 • Plaats

  Emmen

 • Type bedrijf

  Cafetaria, ijssalon

 • Gevestigd sinds

  2014

 • Aantal medewerkers

  10

 • Partner sinds

  2019

Even gauw iets lekkers mee voor in de hand

“Eigenlijk werk ik, net als mijn vrouw Anita, al mijn hele leven in de horeca. Zo begonnen we in 1998 met ons eigen café in Oosterhesselen, dat we in 2013 verkochten. We hadden destijds de ambitie om een zaak te beginnen waar mensen specifiek langs zouden komen om even gauw iets lekkers mee te nemen voor in de hand. En wanneer het lekker weer is, natuurlijk ook in de zon van een ijsje kunnen genieten. Ik denk dat dat aardig gelukt is, als je ziet waar we vandaan komen. We hebben het bedrijf namelijk helemaal vanaf de bodem opgericht. Zelf naamsbekendheid moeten genereren, et cetera. Onze spontane uitstraling, de positieve mond-tot-mondreclame en de opkomst van het Raadhuisplein heeft daaraan bijgedragen. Daar ben ik best trots op”, aldus Gerjan.

Puntzak friet en ambachtelijk schepijs

De pittoreske cafetaria is inmiddels een gevestigde naam in Emmen en omstreken. Naast de populaire puntzak friet, die altijd dagvers wordt bereid, is het heerlijke schepijs een echte hardloper van de zaak. “Dat is ambachtelijk ijs van Senso Gelato, uit het zuiden van het land. Het is gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen. Samen met onze softijs en milkshakes is het ijs wel een echte aanrader, inderdaad. Sinds een tijdje maken we ook diverse plates, met bijvoorbeeld schnitzels of een gehaktbal en boerenfriet. Wij zijn pas tevreden als een klant de zaak ook tevreden verlaat. Daar doen we alles voor, en dat geeft mij ook de benodigde energie als horecaondernemer.”

Succesvolle samenwerking met Bezorgland.nl

Het was de herfst van 2019, toen ook Friterie Emmen partner van Bezorgland.nl werd. En die samenwerking bevalt volgens Gerjan tot nu toe uitstekend. “Ik kan niet anders zeggen. Ze hebben mij gedurende de samenwerking tot op heden altijd perfect geholpen. Met het maken van flyers en menukaarten bijvoorbeeld, of het genereren van extra naamsbekendheid op sociale media. Ik hoop dat Bezorgland.nl steeds verder en verder groeit. Zij hebben echt een luisterend oor voor de horecaondernemer, en dat vertaalt zich natuurlijk ook in het financiële plaatje. Wij proberen daarom onze klanten ook zoveel mogelijk te bewegen om via Bezorgland.nl hun bestelling te plaatsen, want dat is voor ons echt een voordeel.”

"Ik hoop dat Bezorgland.nl steeds verder en verder groeit. Zij hebben echt een luisterend oor voor de horecaondernemer, en dat vertaalt zich natuurlijk ook in het financiële plaatje."

Gerjan Lindeboom

Online eten bestellen bij Friterie Emmen

Wie thuis lekker op de bank wil genieten van de heerlijke friet, snacks, milkshakes en ijs van Friterie Emmen is bij Bezorgland.nl uiteraard aan het juiste adres. Plaats je bestelling eenvoudig via de website of de app, en binnen een mum van tijd staat de bezorger bij je voor de deur. In dit geval met de elektrische fiets! Dek jij de tafel? Dan bezorgen wij het eten!