We schuiven het niet onder stoelen of banken dat we bij Bezorgland.nl enorme filmliefhebbers zijn. Natuurlijk het liefst met een drankje en een vers bezorgde pizza, döner of friet op schoot. We stelden een lijst voor je samen met de beste films over, hoe kan het ook anders: eten! Zo weet jij precies waar je de volgende filmavond naar moet kijken, en krijg je ondertussen al trek in iets lekkers.

The Founder (2016)

Wie de echte ins en outs van wereldwijd horecasucces wil weten, moet deze film zeker gezien hebben. The Founder vertelt namelijk het bijzondere verhaal van fastfoodketen McDonald’s, dat in de begin jaren ’40 door de broers Dick en Mac werd opgericht. Plots krijgt Ray Kroc, een op dat moment weinig succesvol handelaar in milkshakemachines, een bestelling van zes van die machines. Dat komt van de gebroeders McDonald, die met hun restaurant uniek zijn in het feit dat ze binnen een halve minuut een bestelling klaar willen hebben. Omdat een dusdanig grote bestelling hem onredelijk lijkt, besluit Kroc een bezoek te nemen aan het restaurant. Het concept dat hij daar treft, zal zijn leven doen veranderen. Hij wil het restaurant franchisen, maar krijgt daar in eerste instantie geen permissie voor van de broers. Na lang wikken en wegen lukt het hem toch, waardoor er meerdere McDonald’s-restaurants in Amerika worden gevestigd. Echter is Krocs ambitie om nog verder te groeien een hekelpunt voor de broers, waardoor er een tweedeling ontstaat. Kroc bedenkt een plan om McDonalds voor een aardig bedrag over te nemen, wat hem lukt. Wat daarna volgt, gaat de boeken in als het grootste fastfoodsucces ter wereld.

The Hundred-Foot Journey (2014)

Deze Amerikaanse film gaat over een Indische familie die in Mumbai een restaurant runt, maar wegens politieke redenen het land ontvlucht. Ze vertrekken naar het Europese vasteland. Wanneer hun auto onderweg in Frankrijk pech krijgt, worden ze tijdelijk opgevangen door een jongedame, Marguerite. Ze besluiten in het dorp te blijven wonen en er een verlaten restaurant te renoveren, dat recht tegenover een sterrenrestaurant zit. De eigenaresse van dat restaurant komt achter de kookkunsten van zoon Hassan, waarna hij zijn baan als kok bij haar voortzet. Na verschillende topbaantjes als chef in onder andere Parijs, keert Hassan terug naar het dorp. Hij gaat daar samen met Marguerite weer aan de slag met het door hem achtergelaten restaurant, waarna ze een relatie beginnen. Een indrukwekkend verhaal met een romantisch tintje!

Burnt (2015)

Met zijn Michelinrestaurant in Parijs is Adam Jones (Bradley Cooper) een zeer bekende naam in de kokswereld. Echter zorgen drank en drugs ervoor dat voor hem alles in de soep loopt. Adam vertrekt, maar komt sterker terug. In Londen begint hij een nieuw restaurant, waarmee hij aan de hand van zijn werkervaring weer op jacht gaat naar nieuwe Michelinbeoordelingen. Burnt laat zien hoe het er in een echt toprestaurant aan toe gaat, maar kent ook een zeer intrigerende verhaallijn.

Sjakie en de Chocoladefabriek (2005)

Wie kent deze nou niet? Gebaseerd op het gelijknamige boek van Roald Dahl, ontwikkelde regisseur Tim Burton een pareltje. De jonge Charlie, die uit een vrij arm gezin komt en dol op chocolade, wint op een dag een gouden chocoladereep waardoor hij samen met zijn opa naar de nabijgelegen mysterieuze chocoladefabriek van Willy Wonka (Johnny Depp) mag. Daar krijgt hij samen met vier andere kinderen een rondleiding, die alle vier door hun wangedrag op een ludieke manier worden gestraft. Alleen Charlie blijft nog over. Wonka doet hem een uniek voorstel om de chocoladefabriek van hem over te nemen, die hij na lang wikken en wegen over familiesituaties accepteert. Duik in de wereld van Oempa Loempa’s, snoep en chocolade met deze wereldberoemde jeugdfilm!

Chef (2014)

Wat doe je als je zelf een creatieve kok met aanslaande specialiteiten in een commercieel restaurant bent, maar binnen de lijntjes van het concept moet blijven werken? Carl Casper, gespeeld door Jon Favreau, wist het wel. Hij stapte op. In Miami begint hij samen met zijn ex-partner, beste vriend en zoon een foodtruck, waarmee hij zijn passie voor koken hoopt te doen herleven. Ze reizen stad en land af, wat uitgroeit tot een waar succes. Wat je met doorzettingsvermogen en overtuigingskracht wel niet kunt bereiken!

Julie & Julia (2009)

Deze film is gebaseerd op twee bijzondere biografieën. Ten eerste die van Julie Powell (Amy Adams), die in 2002 de uitdaging aanging om binnen een jaar alle 524 recepten uit het kookboek van Julia Child (Meryl Streep) te bereiden, waarover ze een blog schreef. Ook haar verhaal komt meermaals aanbod in deze film. Streep ontving voor haar rol een Oscarnominatie, en de film zelf eentje voor de Golden Globe. Ook financieel was ‘Julie & Julia’ een enorme meevaller: het succes van regisseur Nora Ephron bracht maar liefst 130 miljoen Amerikaanse dollar op. Wij raden deze zeker aan voor wanneer je een avondje non-fictie wilt!

Ratatouille (2007)

Eentje die natuurlijk absoluut niet in deze lijst mag ontbreken. De Disneyklassieker uit 2007 gaat over Remy de rat, die ervan droomt chef-kok te worden. Zijn familie vindt dit echter geen goed idee, omdat ratten alles behalve gewenst zijn in een keuken. Zodoende raakt Remy gescheiden van zijn familie, waarna hij in een riool in Parijs terechtkomt. Hij treft het tot de keuken van het restaurant van zijn idool: Auguste Gusteau. Daar ontmoet hij Linguini, een beginnende kok die veel moeite heeft met het maken van lekkere gerechten. Remy helpt hem en samen maken ze vele avonturen mee. Van vriendschap tot onderlinge haat, en van plunderingen tot landelijke bekendheid. Uiteindelijk wordt Remy samen met Linguini en diens vriendin, Colette, eigenaar van het restaurant. De ratatouille wordt beschouwd als de beste van Frankrijk, waarna ook Remy’s rattenfamilie zich weer met hem herenigd. Eind goed al goed met deze leuke animatiefilm voor alle leeftijden!

Pizza Maffia (2011)

We sluiten af met een komediedrama van vaderlandse bodem. De vrienden Haas en Brahim werken allebei bij Pizzeria Novara, het restaurant van Brahims vader. Omdat die ziek wordt, neemt de vader van Haas de zaak tijdelijk over. Wanneer de vader van Brahim erachter komt dat de vader van Haas geld voor hem achterhoudt, komt ook de onderlinge vriendschap van de jongens onder druk te staan. Haas en zijn vader beginnen een eigen restaurant aan de overkant van de straat. Later geeft Haas toe dat hij destijds meermaals geld uit de kas heeft gestolen. De jongens krijgen knallende ruzie, wat resulteert in een scooterachtervolging op de snelweg. Hierbij raakt Brahim gewond, waardoor hij niet in aanmerking komt voor de keuring van de pilotenopleiding, zijn droombaan. Echter geeft Haas zich tijdens deze keuring uit voor Brahim, waardoor hij alsnog wordt aangenomen. Ze worden weer beste vrienden.

Online eten bestellen bij Bezorgland.nl

Ga je vanavond voor een filmavondje, maar heb je geen zin om te koken? Geen probleem, Bezorgland.nl staat op ieder gewenst moment van de dag voor je klaar met de lekkerste gerechten. Geef je adres aan ons door, en binnen een mum van tijd staan wij met jouw verse en warme maaltijd voor de deur! Dek jij de tafel? Dan bezorgen wij het eten!