In Heerhugowaard vind je, vlak tegenover het station, een cafetaria dat eigenlijk veel meer biedt dan alleen dat. De naam verklaart dan ook al een hoop: De Snackerij & Meer. Waar het gebruikte pand vroeger maar liefst drie verdiepingen met een feestzaal en een viszaak betrof, is dat inmiddels teruggebracht naar een eethuis op de begane grond. De zoon van de eigenaar, Sen Hu, doet het woord. Over hoe hij samen met zijn collega’s altijd streeft naar de perfecte kwaliteit, en geniet van een dagelijks praatje.

 • Restaurantnaam

  De Snackerij & Meer

 • Plaats

  Heerhugowaard

 • Type bedrijf

  Cafetaria, lunchroom

 • Gevestigd sinds

  Jaren '90

 • Aantal medewerkers

  7

 • Partner sinds

  2018

Ideale locatie en ruim aantal zitplaatsen

“Deze zaak bestaat al meer dan 30 jaar, maar in januari 2020 heeft mijn vader het overgenomen van de vorige eigenaar. We hebben inderdaad een aardig groot pand, met zitplaatsen voor zo’n 70 à 80 personen. De locatie werkt ook in ons voordeel. Naast het feit dat het station recht tegenover ons is, is er hier een middelbare school om de hoek en zitten we midden op een bedrijventerrein. Ik heb jaren in de horeca gezeten, maar ben daarna naar het buitenland vertrokken. Echter ben ik speciaal voor het bedrijf weer naar Nederland gekomen. Ik vond en vind het nog steeds een mooie uitdaging.”

Kom proeven van de heerlijke kibbeling!

De geest van de voorheen gevestigde viszaak is nog niet helemaal verdwenen bij De Snackerij & Meer. Integendeel zelfs. Als we Sen vragen naar de absolute specialiteit van het huis zegt hij: “De kibbeling! We hebben vis die vers wordt aangeleverd door een visboer uit Urk. Dat wordt bij binnenkomst meteen gesneden, gedoseerd en verpakt. Wanneer we het nodig hebben, pakken we het ook gedoseerd uit de koeling. Er zit dus een bepaalde rotatie achter. We hebben ook lang geëxperimenteerd met de juiste olietemperatuur en het lekkerste beslag voor de kibbeling. We proberen er namelijk altijd alles aan te doen om nét een stapje beter te worden.”

Streven naar beste kwaliteit en klantvriendelijkheid

“Mensen kunnen bij ons gewoon hun bestelling met patat en snacks afhalen, zoals een klassieke snackbar, maar zeker ook gezellig lunchen. Zo hebben we broodjes carpaccio, uitsmijters, plates met varkenshaas, halve kip en nog veel meer. We zijn dus alles behalve slechts een cafetaria. Als wij eten meegeven, moet het vanzelfsprekend goed zijn. We hebben de zaak overgenomen van een gevestigde naam, en dus moet je weer het vertrouwen van de klant winnen. Dat doe je door kwaliteit te bieden, maar bovenal ook door klantvriendelijk te zijn. Dat vind ik misschien wel het aller belangrijkste. Dat er vrolijk naar je geglimlacht wordt als je binnenkomt en er eventueel een praatje wordt gemaakt. Dat geeft mij ook motivatie in mijn werk. Mensen blij maken met wat je te bieden hebt.”

Goede samenwerking met Bezorgland.nl

De vorige eigenaar was met De Snackerij al een partner van Bezorgland.nl, en die samenwerking heeft Sen in ere gehouden. “De samenwerking met Bezorgland.nl bevalt gewoon goed. We krijgen naar mate de tijd vordert steeds meer bestellingen binnen. Natuurlijk speelt het financiële plaatje ook een rol bij de samenwerking, want Bezorgland.nl vraagt een eerlijke prijs en dat scheelt nogal voor mij als ondernemer. Maar als er iets is, kan ik dat altijd melden. Ook wanneer ik denk dat iets beter kan. Zo houd je elkaar scherp, want de horeca is de mooiste sector die er is.”

Eten bestellen bij De Snackerij & Meer

Woon je in Heerhugowaard en omstreken en wil je eten bestellen bij De Snackerij & Meer? Via onze website of app geef je eenvoudig en snel door waar je zin in hebt. Ga je deze keer voor die heerlijke patatspecialiteit, een vers belegd broodje of gewoon een lekkere snack?