Ben jij dit jaar verantwoordelijk voor het kerstdiner, of laat je je eens lekker verrassen door familie en vrienden? Bij de gezelligste tijd van het jaar hoort uiteraard het samen genieten van lekker eten en drinken. Bezorgland.nl zette de populairste en heerlijkste gerechten voor je op een rijtje, mocht je nog inspiratie nodig hebben!

Voorgerecht

Bij het voorgerecht begint het feest uiteraard. Meestal zijn deze hartig en niet al te vullend, om geen afbreuk aan het hoofd- of nagerecht te doen. Een aantal voorbeelden van vaak bereide voorgerechten zijn:

Hoofdgerecht

Bij het hoofdgerecht wordt uiteraard groots uitgepakt! Vaak zijn dit warme gerechten met vlees, vis, groenten en/of peulvruchten. Het is dan ook het belangrijkste deel van het diner. Het wordt in tegenstelling tot de andere gerechten meestal uitgebreid geserveerd met bijgerechten en sausjes. Veel geziene hoofdgerechten tijdens het kerstdiner zijn onder andere:

Nagerecht

Tijdens het nagerecht – ook wel dessert of toetje – wordt het diner afgesloten. Vaak is het zoet en het kan zowel warm als koud opgediend worden. Bij nagerechten worden vaak zuivelproducten als ijs, yoghurt en room geserveerd omdat ze door hun vet- en suikergehalte en voldaan gevoel geven. Uiteraard is het natuurlijk het belangrijkst dat het heel erg lekker is, zoals bijvoorbeeld deze toppers!

Het is een feest om tijdens Kerst in de keuken te staan. Heerlijke gerechten bereiden voor vrienden en familie. Hopelijk heb je wat gehad aan bovenstaande tips. Uiteraard kun je ook tijdens de feestdagen een bestelling plaatsen via Bezorgland.nl. Kijk op onze website of app welke restaurants bij jou in de buurt geopend zijn! Binnen een mum van tijd wordt jouw favoriete maaltijd dan gewoon aan de deur geleverd. Je kunt tegenwoordig ook gemakkelijk een groepsbestelling plaatsen. Ideaal wanneer je met wat meer mensen bent. Dek jij de tafel? Dan bezorgen wij het eten!