Zonder enige horecaervaring begon Boyke Debipersad in 2015 samen met zijn vrouw Archena Debipersad-Biharie het Surinaams restaurant ‘Switie’ in Zevenaar, dat vrij vertaald ‘zoet en lekker’ betekent. Wat door hun baan in de zorg eigenlijk puur als hobby werd beschouwd, is inmiddels ook hun werk geworden. En dat bevalt naar eigen zeggen goed. Zijn restaurant, dat op een gezellig horecaplein in het centrum van de stad is gevestigd, heeft inmiddels een aardige naam opgebouwd in de Liemers. Tijd om het een en ander van de enthousiaste eigenaar te horen. Over zijn Surinaams/Hindoestaanse roots, de daarvandaan komende gerechten en uiteraard de succesvolle samenwerking met Bezorgland.nl.

 • Restaurantnaam

  Eethuis Switie

 • Plaats

  Zevenaar

 • Type bedrijf

  Surinaams restaurant

 • Gevestigd sinds

  2015

 • Aantal medewerkers

  4

 • Partner sinds

  2018

Surinaams valt in de smaak in Zevenaar en omstreken

“In het begin dacht ik; wie in Zevenaar zit er nou eigenlijk op een Surinaams restaurant te wachten? Ik woon hier al bijna mijn hele leven, maar ben in de buurt nog nooit een Surinaams restaurant tegengekomen. Je gaat dan een beetje marktonderzoek doen en zodoende kwam ik erachter dat veel mensen in de regio bij Surinaams eten vooral aan roti dachten, maar helaas niet veel verder dan dat. Je laat mensen dan eens iets proeven, waarna ze het eigenlijk best lekker vinden en vervolgens vaker langskomen. We hebben veel geflyerd en reclame gemaakt via sociale media, maar na een tijdje was dat eigenlijk helemaal niet meer nodig. De positieve mond-tot-mondreclame die daardoor ontstond, was voor ons de start van iets moois. We hebben tegenwoordig zelfs klanten uit Arnhem, Doetinchem en Velp. Inmiddels zijn we zes jaar verder en proberen we op basis van de opgedane ervaring steeds verder te groeien”, aldus Boyke.

Doelgroep vergroten en passie uitvoeren

De roti is dan vanzelfsprekend ook het populairste verkochte gerecht bij Switie, maar ook de moksie metie is zeer in trek in Zevenaar. “Dat is een mix van verschillende soorten vlees met rijst, nasi, bami of tjaumin. Eigenlijk hebben wij behalve de roti niet echte uitschieters in het assortiment. Onze soepen en belegde broodjes doen het bijvoorbeeld ook heel goed. We merken daardoor dat mensen steeds meer het Surinaamse eten omarmen, en dat is mooi om te zien. Dat maakt mij trots en geeft me energie. We vinden het leuk om voor mensen te koken en een praatje met ze te maken. Je bent als horecaondernemer vereerd als mensen specifiek ervoor kiezen om bij jouw restaurant te komen eten. Dan horen ze ook kwaliteit en waar voor hun geld te krijgen. Dat is bij ons zeker het geval en daar doen we ook alles voor. Als gasten de zaak tevreden verlaten, zijn wij ook tevreden. Bij ons is iedereen welkom, ook als iemand halal of vegetarisch eet. Zo vergroten we onze doelgroep en maken we de Surinaamse keuken nog breder bekend. Want dat is echt onze passie.”

"Veel meer mensen zouden van Bezorgland moeten horen. We hopen dat het platform steeds groter wordt.”

Boyke Debipersad

Echte ambassadeur van Bezorgland.nl

Eethuis Switie is vanaf de start van Bezorgland.nl in 2018 al een tevreden partner, en heeft met Boyke dan ook een echte ambassadeur in huis. “Als een ander goed voor je is, ben je ook goed voor hem of haar. Dat is bij Bezorgland absoluut het geval. De samenwerking is heel prettig, omdat het contact gewoon persoonlijk is en de klantvriendelijkheid altijd bij hen voorop staat. In tegenstelling tot sommige andere organisaties heb je bij Bezorgland veel kortere lijntjes qua communicatie, en dat vind ik fijn. Ik probeer klanten, maar ook andere restaurants die bij ons in de buurt zitten, ervan te overtuigen zich bij Bezorgland aan te sluiten of hun maaltijden daar te bestellen. Omdat Bezorgland voor en door horecaondernemers is opgericht, weten zij precies met wat voor zaken wij af en toe te maken hebben. Dat maakt dat ze meedenken en met efficiënte hulp eventuele vragen kunnen behandelen. Veel meer mensen zouden van Bezorgland moeten horen. We hopen dat het platform steeds groter wordt.”

Eten bestellen bij Eethuis Switie in Zevenaar

Wil je de lekkere gerechten van Eethuis Switie eens proberen? Via onderstaande knop kun je het gehele aanbod bestaande uit verschillende soorten roti, broodjes, soepen en Indiase gerechten bekijken. Binnen een mum van tijd wordt jouw maaltijd warm en vers aan de deur geleverd. Dek jij de tafel? Dan bezorgen wij het eten!