Passie, strijd, klasse en talent maar bovenal veel plezier en spanning. De Eredivisie barst vanavond weer los! Bij Bezorgland.nl durven we best te zeggen dat we groot voetballiefhebbers zijn, en dan natuurlijk het liefst met een pilsje en een vers bezorgde pizza voor de televisie. Echter is er ook genoeg lekkers te verkrijgen in de nationale en internationale voetbalstadions. Juich je met ons mee?

Snackmuur in een stadion?!

Als je op de tribunes bij Ajax, FC Groningen of Sparta zit, kun je meestal genieten van een heerlijk biertje met een broodje kroket of een puntzak patat. In De Kuip haalt men naast dat alles graag een broodje beenham en bij Willem II in Tilburg eten ze, hoe kan het ook anders, het liefst een worstenbroodje. Dat broodjes vaak over de toonbanken vliegen in de sportstadions is niet iets geks. Het wordt tenslotte meestal geserveerd met iets warms en is makkelijk om uit de hand te eten. De Utrechtse ‘warreme wors’ is tijdens wedstrijddagen in de Galgenwaard een echte aanrader. Oude heren met een wit slagerspak die de worsten gewoon in een emmer komen rondbrengen, meer cult dan dat krijg je het bijna niet. Echter werd er bij Almere City, dat een niveautje lager speelt, afgelopen jaar een heuze Hollandse snackmuur geplaatst! Ondanks dat het natuurlijk niet al te gezond is, vindt de club dat lekker snacken gewoon bij een voetbalwedstrijd hoort.

Duitsland, Frankrijk en Zuid-Amerika

Dan kijken we vervolgens even über die Grenze. Want hoe gaat het er daar eigenlijk aan toe? Wie wel eens een wedstrijd in Duitsland heeft bezocht, weet dat er bij bijna elke tribune wel een curryworst met pommes mayo te verkrijgen valt. Een halve liter bier erbij en je kunt de sterren van Bayern München of Borussia Dortmund met een goed gevulde maag aanschouwen. Ook in andere landen komen de broodjes, friet en snacks veelvuldig terug. Weliswaar met een geheel andere draai, maar toch. Zo is het bij Stade Rennes in de Franse Ligue 1 heel gebruikelijk om een Galette Saucisse te eten. Dat is een crêpe met daarin een warme worst. De pita met souvlaki is een grote favoriet in Griekenland, net zoals het broodje chorizo in de Zuid-Amerikaanse stadions.

Thuis voetbal kijken met Bezorgland.nl

Wanneer je de wedstrijd toch liever thuis op de bank kijkt, staat Bezorgland.nl op elk gewenst moment van de dag voor je klaar. Ga je deze keer voor een broodje döner, een patatje met een snack of een portie spareribs? Via onze website bestel je snel en eenvoudig bij diverse restaurants bij jou in de buurt. Dek jij de tafel? Dan bezorgen wij het eten!