Eigenaren Marcel Komman en Renate Smoorenburg van restaurant Plein 32 in Arnhem kunnen eten bezorgen zonder angst dat ze worden beboet voor foutparkeren.

De drijvende krachten achter het restaurant aan het Willemsplein kregen woensdag een elektrische bezorgfiets cadeau van de broers Dirk en Hendrik de Gooijer uit Emmen. Het duo begon twee jaar geleden met een online bestel- en bezorgservice voor de horeca en het was geraakt door het lot dat het Arnhemse horecapaar trof.

Afhalen en bezorgen

Om in coronatijd toch nog wat omzet te halen, besloten Komman en Smoorenburg zoals veel horecazaken om zich op de afhaal- en bezorgmarkt te begeven. Klanten kunnen hun spareribs, zalmfilet en andere gerechten bestellen, waarna ze die bij Plein 32 kunnen ophalen of thuis laten afleveren.

Om er voor te zorgen dat de maaltijden ook warm bij de klandizie arriveren, zetten Komman en Smoorenburg hun auto op het terras pal voor hun zaak. Officieel is dat niet toegestaan. Het leverde het paar dan ook een bekeuring van 95 euro op voor foutparkeren.

“Dit is een tijd van overleven” – Hendrik de Gooijer, Bezorgland.nl

Toen de broers De Gooijer via de media vernamen dat het Arnhemse horecapaar niet op clementie kan rekenen, besloten ze in actie te komen. ,,Voor veel horecabedrijven is dit een tijd van overleven en is maaltijdbezorging hun enige inkomstenbron”, schetst Hendrik de Gooijer de situatie.

Smoorenburg en Komman kunnen dat bezorgen nu doen met de professionele elektrische fiets met warmhoudbox die de broers De Gooijer via hun bedrijf bezorgland.nl aan horeca leveren. De hoofdmoot van hun onderneming is de bestel- en bezorgservice, waarmee ze de concurrentie met thuisbezorgd.nl zijn aangegaan.

Forse groei

,,Ons bedrijf is tijdens de coronacrisis hard gegroeid omdat steeds meer horecazaken zich op de markt van het afhalen of bezorgen van maaltijden begeven”, zegt Hendrik de Gooijer. 

Bij het Drentse bedrijf zijn nu circa 900 restaurants aangesloten, verdeeld over bijna 1100 plaatsen in Nederland. Het zegt lagere tarieven door te berekenen aan de horeca-ondernemer dan de grote concurrent. 

Horecapaar blij

Het Arnhemse horecapaar is blij met de fiets, die het in bruikleen heeft gekregen. ,,Dit betekent dat we in het centrum en de ring eromheen goed en snel kunnen bezorgen”, zegt Marcel Komman. ,,Daar zijn we mee geholpen.” 

Het is niet de enige meevaller: de foutparkeerboete is inmiddels omgezet in een waarschuwing. ,,En we mogen laden en lossen voor de zaak, zolang we de auto maar niet langdurig laten staan, want dan krijgen we alsnog een bon.”

bron: De Gelderlander