De zomervakantie is al lang en breed aangebroken. Misschien ben je al op vakantie geweest, of ga je nog naar een zonnig oord. Even lekker de dagelijkse sleur vergeten en genieten van het toeristische leven. Bij Bezorgland.nl proberen we je alles te vertellen over de populairste vakantielanden, en dan natuurlijk met name hun nationale specialiteiten uit de keuken. Uno, due, tre, we gaan naar het land van de laars: Italië.

 • Officiële landstaal

  Italiaans

 • Hoofdstad

  Rome

 • Nationaal gerecht

  Pasta bolognese

 • Staatshoofd

  Sergio Mattarella

 • Aantal inwoners

  +/- 62.500.000

 • Nationale feestdag

  Festa della Repubblica

Venetië, Gardameer en het Colosseum

Het toerisme is een zeer belangrijke inkomstenbron voor de Italianen. Het noorden is daarbij het populairst. Zo worden de regio’s Veneto, Toscane en Lombardije het meest bezocht. Hier vind je onder andere het Gardameer en het Comomeer, maar ook steden als Milaan, Florence en Venetië. Met de Adriatische en Middellandse Zee is het water altijd dichtbij. Wie van historie houdt, moet zeker eens hoofdstad Rome gaan bezoeken. Het Colosseum, Pantheon en Forum Romanum doen je even wanen alsof je weer terug in het Romeinse Rijk bent. De zonaanbidder kan wat zuidelijker trekken naar eilanden als Sicilië en Sardinië.

Zoet ontbijt met cappuccino

Italianen ontbijten lang niet zo uitgebreid als wij. Net als in Frankrijk hoort ‘la colazione’ vrijwel altijd zoet te zijn. Vaak wordt de dag begonnen met een flinke kop cappuccino en een croissant met chocoladepasta, jam of room. Je kunt je voorstellen dat de trek tot het middaguur dan nog niet echt gestild is. Daarom is het zeer gebruikelijk om onderweg naar het werk even langs een barretje te gaan en daar, meestal staand, een broodje te eten met nog eens een cappuccino. Denk maar niet dat men in Italië een broodtrommel meeneemt naar kantoor. De lunch vindt namelijk ook buiten de deur plaats, van ongeveer één tot drie uur ’s middags. Vaak neemt de werkgever dan een deel van de kosten op zich.

Lekker uitgebreid Italiaans dineren

Na het werk, dat meestal tot een uur of zeven à acht duurt, is het tijd voor ‘la cena’: het diner. Dan komen de voor ons wat bekendere Italiaanse gebruiken aan bod. Een pasta met een verse salade is bijvoorbeeld een goede maaltijd. Vergis je niet, er zijn wel meer dan twintig verschillende soorten pasta! Echter pakt een echte Italiaan, naast natuurlijk de pasta, ’s avonds veel grootser uit. Vaak is dat namelijk slechts een voorgerecht, net als sommige soepen en diverse antipasti. Dat zijn diverse lichte en meestal koude hapjes, vergelijkbaar met Spaanse tapas. Het hoofdgerecht bestaat vaak uit een vlees- of visgerecht met gekookte groenten. Daarna wordt het diner tweemaal afgesloten. Eén keer met tiramisu en/of ijs, de tweede keer met koffie en een likeurtje.

Italiaanse maaltijden bestellen bij Bezorgland.nl

Pizza’s komen in Italië vrijwel alleen ’s avonds aan bod. Wanneer je in een iets chiquer restaurant gaat eten, wordt er van je verwacht dat je dit met mes en vork eet. Wanneer je liever de Italiaanse keuken naar je eigen ‘casa’ wilt brengen, kun je natuurlijk altijd bij Bezorgland.nl terecht. Wij staan op ieder gewenst moment van de dag voor je klaar met de beste pizza’s, pasta’s, pesto en carpaccio. Ook bij jou in de buurt. Bestel eenvoudig via onze website en binnen een mum van tijd wordt jouw warme en verse maaltijd aan de deur geleverd. Dek jij de tafel? Dan bezorgen wij het eten!