Vive la France! Het grootste land van West-Europa blijft eenvoudig genoeg het meest favoriete vakantieoord voor Nederlanders. Lekker zonnen aan de Côte d’Azur, de indrukwekkende geschiedenis van Normandië ontdekken of heerlijk van het Bourgondische leven genieten in de grensstreek rondom de Alpen. Met de hoofdstad Parijs heeft het land een absolute toeristische trekpleister. Bezorgland.nl wil je alles vertellen over het Franse leven, en dan natuurlijk vooral de hoogtepuntjes uit de keuken!

 • Officiële landstaal

  Frans

 • Hoofdstad

  Parijs

 • Nationaal gerecht

  Franse uiensoep

 • Staatshoofd

  Emmanuel Macron

 • Aantal inwoners

  +/- 63.000.000

 • Nationale feestdag

  Quatorze Juillet

Zoet ontbijt

Het Franse eten staat bekend om een haar zeer brede diversiteit. Dat begint al bij le petit déjeuner, het ontbijt. Wanneer je in Frankrijk bent, moet het ontbijt volgens de gebruiken altijd zoet zijn. Je zult er dan ook niet zo gauw hartige dingen tegenkomen, zoals men bijvoorbeeld in Engeland gewend is. Het zal je vast niet verbazen dat bij een Frans ontbijt een croissant hoort, het liefst met jam. Een pain au chocolat, een crêpe of een rijk belegde baguette erbij en de dag begint helemaal goed. Uiteraard wordt er ook koffie gedronken. Een grote kop met een flinke scheut melk voert de boventoon.

Uitgebreide lunch met voor-, hoofd- en nagerecht

Rond de middag is het tijd om aan te schuiven bij de belangrijkste maaltijd van de dag: het déjeuner, de lunch. Inderdaad, het ontbijt wordt dus gezien als kleine (petit) lunch. Die valt absoluut niet te vergelijken met wat we in Nederland gewend zijn. Waar wij twee boterhammen met pindakaas en een beker melk naar binnen werken, gaan de Fransen er uitgebreid voor zitten. Vergis je niet, het gaat hier om een voor-, hoofd- en nagerecht! Daarbij zijn ze ook niet bepaald vies van een fles rode wijn. De lunch begint meestal met een salade en wat brood, waarna er vlees of vis en aardappelen met groente op tafel komen. Een beetje de dagelijkse AGV zoals we thuis meestal ’s avonds gewend zijn. Vaak wordt er ook een kaasplankje bij geserveerd. Het nagerecht bestaat meestal uit crème brulée of een stukje taart. Een goed gevulde maag om de rest van de dag mee door te komen dus!

Thuis genieten van Franse gerechten

Het diner verschilt niet veel van de lunch. Ook hier gaat het om een voor-, hoofd- en nagerecht, al zijn die wel wat minder groot. Vaak wordt er brood met tapenade, een uiensoepje en wat vlees gegeten. Daarna komt weer het geliefde kaasplankje aan bod, met als afsluiter een zoet dessert. Blijf je deze zomer liever thuis? Geen probleem, bij Bezorgland.nl bestel je de beste Franse gerechten eenvoudig en op elk gewenst moment van de dag online. Binnen een mum van tijd staan wij met jouw warme en verse maaltijd voor de deur. Dek jij de tafel? Dan bezorgen wij het eten!